Opis produktu
Oli-Oli - Olej w Aerozolu Rzepakowy 170g
To wspaniały smak i możliwość spożywania nawet w najbardziej wymagających dietach. Znakomity w przyrządzaniu potraw, eliminuje potrzebę użycia oleju, smalcu, tłuszczu, margaryny. Nie zawiera cholesterolu sody ani tłuszczu. Nisko kaloryczny sposób na smażenie.
- Niskokaloryczny olej rzepakowy w aerozolu
- Wyprodukowany z najwyższej jakości rzepaku
- Aż 557 porcje!
- Doskonałe do wszelakich potraw
- Komfort i wygoda stosowania
- Nie zmienia smaku potraw, w pełni naturalny
OLI-OLI olej rzepakowy w aerozolu sprawia że żywność w czasie smażenia nie przywiera do powierzchni naczyń. Ułatwia czyszczenie i mycie naczyń. Patelnie i sztućce można wycierać do czysta bez użycia płynu i skrobania. Olej rzepakowy PAM jest bogatym źródłem antyoksydantów - polifenoli i witaminy E, dzięki którym zapobiega uszkodzeniom komórek wywoływanym przez szkodliwe wolne rodniki oraz zmniejsza ryzyko chorób serca oraz nowotworów. Dodatkowo witamina E chroni go przed utlenianiem, dzięki czemu olej rzepakowy jest trwały w przechowywaniu.
Producentom amerykańskim udało się wyprodukować "tłuszcz bez tłuszczu". Dosłownie, bo za surowiec posłużyły składniki, które z natury swojej są tłuste: olej rzepakowy i lecytyna sojowa. Aby osiągnąć zamierzony skutek, a tym samym stworzyć produkt do beztłuszczowego smażenia potraw, naukowcy użyli etanolu jako rozpuszczalnika oraz obojętnego gazu do utrzymywania konsystencji lotnej.
Skład: Olej rzepakowy*, lecytyna, woda (dla przeźroczystości), gaz wypychający.
* jest źródłem śladowej ilości tłuszczu na jednostkę spożycia.
Wielkość porcji: 0,25g
Ilość porcji w opakowaniu: 557
Dawkowanie i sposób użycia:
Wstrząsnąć przed użyciem, skierować aplikator zgodnie ze strzałką i nacisnąć.