Produkty dietetyczne

Trec - Booster Protein Cream Kokosowy 300g
(Na podstawie 0 Recenzji)

Trec - Booster Protein Cream (czekoladowo-orzechowy) 300g

31,99 zł


  Kurier Inpost
  Kurier Inpost
za pobraniem
  Paczkomaty Inpost
Kurier DPD

  Odbiór osobisty (Gdańsk, Rumia)

  Wysyłka zagraniczna

Opis produktu


Trec - Booster Protein Cream (czekoladowo-orzechowy) 300g

Proteinowy krem do smarowania z orzechami laskowymi i kakao, bez dodatku cukrów, zawiera naturalnie występujące cukry. Zawiera substancję słodzącą.

BOOSTER PROTEIN CREAM CHOCOLATE-NUTS to pyszny krem do smarowania pieczywa słodzony maltitolem. Spożywanie żywności zawierającej maltitol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów.

BOOSTER PROTEIN CREAM CHOCOLATE-NUTS zawiera sterole roślinne, które pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania co najmniej 0,8 g steroli roślinnych dziennie.

BOOSTER PROTEIN CREAM CHOCOLATE-NUTS zawiera pełnowartościowe białko pochodzące z mleka. Produkt może ulegać rozwarstwieniu. Jeśli na powierzchni kremu zauważysz warstwę oleju, po prostu wymieszaj go przed spożyciem.

Produkt jest słodzony MALTITOLEM - jest to substancja przypominająca cukier i niemal tak samo słodka, ale zawiera o połowę mniej kalorii. Maltitol to naturalny słodzik, który nie jest metabolizowane przez bakterie w jamie ustnej, dzięki czemu nie wywołuje próchnicy zębów.

Ponadto, proces rozkładu maltitolu w organizmie człowieka wymaga dużo mniejszego udziału insuliny, więc poziom glukozy we krwi jest dużo mniejszy, dlatego maltitol jest często stosowany w dietach odchudzających, redukujących spożycie węglowodanów oraz przez diabetyków i cukrzyków.

Białko jest naturalnym źródłem aminokwasów, pełniących szerokie spektrum funkcji w ustroju. Jest ono potrzebne do syntezy protein ustrojowych (w tym także mięśniowych!), które pełnią funkcje budulcowe, regulatorowe (przeciwciała, enzymy, hormony). Białko jest niezbędne do wzrostu, naprawy tkanek, sterowania procesami metabolicznymi (enzymy), regulowania gospodarki wodnej kwasowo – zasadowej , transportu substancji (np. żelaza).

Jednak względy zdrowotne to nie jedyny powód, dla którego powinniśmy codziennie spożywać pełnowartościowe białko. Białko to składnik pokarmowy, który wymaga ogromnych nakładów energii na trawienie i przyswajanie. Zmusza tym organizm do pracy (a praca to spalanie kalorii), dzięki czemu pozwala utrzymać szczupłą sylwetkę.

Węglowodany stanowią 35% udziału w produkcie, ale cukry proste tylko 4,7% (dla porównania popularny krem czekoladowy zawiera 57,6%, w tym cukrów 56,8%). Pozostałe składniki to: kakao o obniżonej zawartości cukru 6,2%, prażony orzech laskowy 6,2%.
W składzie produkty znajduje się też nieutwardzony olej palmowy. Jest to naturalny olej, który w przeciwieństwie do oleju palmowego utwardzonego wykazuje wiele benefitów zdrowotnych.

Olej palmowy, to stały olej roślinny, który jest wytwarzany z miąższu lub nasion olejowca gwinejskiego. Surowy olej zawiera dużo wartości odżywczych: antyoksydanty, witaminę E i beta-karoten. W oleju palmowym jest dziesięć razy więcej alfa i beta-karotenu niż w marchwi. Dodatkowo jest w nim koenzym Q10, który, wraz z alfa i beta-karotenem, ma pozytywny wpływ na układ sercowo-naczyniowy.

Jednym z błędnych przekonań dotyczących oleju palmowego, jest też założenie, że zawierając tłuszcz nasycony musi również zawierać cholesterol. Tylko tłuszcz zwierzęcy zawiera cholesterol. Olej palmowy jest olejem roślinnym, zatem nie zawiera absolutnie żadnego cholesterolu. Obecne w nim sterole mogą natomiast obniżać w organizmie poziom złego cholesterolu.

Porcja: 10 g

Porcji w opakowaniu: 30

Opakowanie: 300 g

Wartość odżywcza

w 100 g

Wartość energetyczna

2177

kJ

 

525

kcal

Tłuszcz

38,0

g

   w tym kwasy tłuszczowe nasycone

17,0

g

Węglowodany

35,0

g

   w tym cukry

4,7

g

   w tym poliole

28,6

g

Błonnik

2,4

g

Białko

21,0

g

Sól

0,24

g

Sterole roślinne

46,7

mg


Składniki: maltitol (28,6%); nieutwardzony i frakcjonowany olej palmowy; koncentrat białek mlecznych (17,8%); mleko odtłuszczone (8,3%); prażony orzech laskowy (6,2%); kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (6,2%); olej słonecznikowy; emulgator - lecytyny; naturalny aromat waniliowy.

Sposób użycia: Stosować według własnych potrzeb.

Ostrzeżenia: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Preparat nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży oraz karmiących. Zrównoważona dieta i zdrowy tryb życia są ważne.

Recenzje produktu


Dodaj recenzję

Twój e-mail nie zostanie opublikowany. *

Trec - Booster Protein Cream (czekoladowo-orzechowy) 300g

Trec - Booster Protein Cream (czekoladowo-orzechowy) 300g

Podobne produkty